زنان 20

مجله اینترنتی زنان ایرانی



میوه‌های درخت کاکائو را پس از چیدن انبار می‌کنند تا بپوسد و پس از آن دانه‌ها را جمع‌آوری می‌کنند و به مصرف می‌رسانند که از آن پودر کاکائو تهیه می‌شود.

 دانه این گیاه تقویت کننده قلب است و به علاوه محتوی مقدار زیادی ازنه و چربی است.

از کاکائو شکلات نیز تهیه می‌کنند.

 شکلات‌ها معمولاً با شیر ترکیب شده و وارد بازار می‌گردند. هر قدر درصد شکلات استفاده شده بیشتر باشد شکلات سیاه تر و تلخ تر می‌شود. شکلات‌ها از ۱۰٪ (شکلات سفید) تا ۹۹٪ (شکلات تلخ) درجه بندی می‌شوند.

کاکائو (شکلات) تلخ به دلیل داشتن میزان بیشتری کاکائو نسبت به کاکائوی معمولی، حاوی پلی فنول‌ها (آنتی اکسیدان بسیار قوی )، می‌باشد. ترکیبات فلانوئیدی( ترکیبات پلی فنول فعال)  موجود در کاکائو باعث از بین بردن رادیکال‌های آزاد موجود در جریان خون شده و از بروز سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی - عروقی و تصلب شرایین جلوگیری می‌کند.
همچنین فلاونوئیدهای موجود در کاکائوی تلخ باعث افزایش انعطاف پذیری دیواره عروق شده و خطر افزایش فشار خون و سکته‌های قلبی و مغزی را می‌کاهد.
 خوردن یک تکه شکلات تلخ در روز می‌تواندفشار خون را به حالت متعادل در بیاورد.همچنین  باعث بهبود روند خون رسانی بدن به ویژه بهبود خون رسانی به مغز و در نتیجه عملکرد مغز می‌شود به علاوه کافئین موجود در آن برای افزایش تمرکز نیز مفید است.
کاکائوی تلخ در افراد مبتلا به بیماری‌های کبدی مانند یک مرهم عمل می‌کند و مصرف آن در کنار دارو می‌تواند در تسریع روند درمان این بیماری موثر باشد.
مصرف شکلات تلخ نه تنها احساس گرسنگی را از بین می‌برد، بلکه از پوست در برابر آفتاب سوختگی و تاثیرات پیر کننده نور خورشید محافظت می‌کند. و خطر ابتلا به سرطان پوست را نیز کاهش می‌دهد.
 ماده شیمیایی  پلی فنول درشکلات , جریان خون را در رگ‌های نزدیک به پوست افزایش می‌دهد و در نتیجه از پوست در برابر اشعه مضر ماوراء بنفش خورشید محافظت می‌کند.
کسانی  که 2 بار در هفته، شکلات با کیفیت بالا مصرف می‌کنند  احتمال ابتلا به بیماری قلبی در آنها   تا 30 درصد کاهش نشان میدهد .

 البته باید به خاطر داشت که مصرف بیش از حد شکلات خطر اضافه وزن و پیامدهای ناشی از آن را به دنبال خواهد داشت اما اگر قراراست بین شکلات‌ها بهترین نوع آن‌ها را انتخاب کنید،‌ شکلات تیره، بهترین انتخاب خواهد بود.
این کاکائوها  علاوه بر خواصی که ذکر شد مضراتی برای مبتلایان به برخی بیماری ها دارد :

در افراد مبتلا به آلرژی‌های غذائی،  شکلات های تلخ به‌دلیل داشتن میزان زیاد مادهٔ خشک ممکن است آلرژی آنها را تشدید کند.

همچنین این شکلات‌ها در افرادی‌که مبتلا به عارضهٔ کهیر هستند، ممکن است موجب تشدید بیماری شود.

شکلات های تلخ  به‌دلیل داشتن کافئین زیاد  برای افراد مضطرب باید بسیار  محدود شود، زیرا باعث افزایش اضطراب می‌شوند و به دلیل همین کافیئن زیاد در خانمهای مبتلا به بیماری فیبروکیستیک سینه  باعث تشدید عوارض بیماری می‌شود.کافئین اسیدمعده را افزایش می‌دهد و ممکن است باعث وخامت زخم‌معده در افراد مبتلا به این بیماری شود.
کافئین ماده‌ای محرک است و تأثیرات آن تا ۲۰ ساعت در بدن باقی می‌ماند. از این‌رو، افراد مبتلا به بی‌خوابی نیز باید از مصرف این‌گونه شکلات‌ها خودداری کنند.

با توجه به این‌که شکلات یکی از موادی است که نسبت آرژینین به لیزین ( از انواع  آمینو اسید )در آن زیاد است، به افرادی‌که زمینهٔ تبخال زدن دارند توصیه می‌شود کمتر  مصرف کنند .

افرادی‌که کلیه ی سنگ‌ ساز دارند و همچنین افراد مبتلا به سیروز کبدی مصرف این نوع شکلات‌ها به ترتیب به‌دلیل داشتن اگزالات و مس زیاد توصیه نمی‌شود.